Zbulo të panjohurën

5 këshilla për gjumë më të mirë

Shumë njerëz e kanë të vështirë të bien në gjumë edhe pse provojnë shumë metoda të ndryshme.

Nëse jeni një nga ata që vuajnë nga pagjumësia ose keni probleme për të fjetur, sigurisht që duhet të keni provuar çdo ilaç të vetëm në shtëpi për një gjumë të mirë të natës, transmeton lajmi.net.

Këtu janë 5 gjëra që nuk duhet të bëni kur nuk mund të bini në gjumë.

Bëni një orar të gjumit.

Është këshilla më e zakonshme që u jepet atyre që nuk mund të flenë lehtë. Edhe pse tingëllon logjike, nuk është ashtu. Ndryshimi i kohës kur shkoni në shtrat mund të ndikojë në cilësinë e gjumit tuaj.

Trupit tuaj i duhet një orar me kohën e caktuar për shtrat dhe aktivitete të tjera. Pra, caktoni një kohë të rregullt në gjumë dhe kohë zgjimi, edhe kur keni pushim.

A ndikon alkooli në gjumë?

Ju mund të mendoni se pirja e alkoolit do të ndihmojë në gjumë sepse ndjeheni të përgjumur. E vërteta është se është efektive në një afat të shkurtër dhe cilësia e gjumit ndikohet. Shumë alkool do të ndërhyjë në gjumë dhe do të zgjoheni të ndjeheni të lodhur.

Mos shikoni orën se sa kohë keni për të fjetur.

Vazhdimisht shikimi i orës dhe shqetësimi për të mos fjetur do t’ju mbajë zgjuar, shkruan just naturally healthy. Është një zakon i keq të kontrolloni se sa kohë ju mbetet për të fjetur. Mashtrim është ta vendosni orën larg shtratit tuaj në mënyrë që të mos vazhdoni të kontrolloni kohën.

Marrja e ilaçeve të gjumit.

Nuk është vërtetuar shkencërisht se marrja e ilaçeve të gjumit do të përmirësojë cilësinë e gjumit tuaj. Ju duhet gjumë cilësor për t’u zgjuar i freskët. Nëse keni probleme të flini, mund të provoni disa barishte.

Numërimi që të biem në gjumë.

Numërimi i ndonjë gjëje nuk do t’ju ndihmojë të bini në gjumë. Do t’ju bëjë të shqetësuar dhe të vetëdijshëm se nuk jeni duke fjetur.

Do të filloni të shqetësoheni se nuk jeni duke fjetur. Ju mund të vizualizoni diçka që nuk do të stimulojë trurin tuaj. Ju mund të mendoni për ndonjë recetë ose për të luajtur një lojë. Këto janë vizuale para gjumit që truri juaj do t’i njohë dhe do t’ju ndihmojë të bini në gjumë