Zbulo te panjohurën

Çokollata e zezë ka efekt të ngjashëm me kanabisin, disponon njerëzit, redukton depresionin

Personat që rregullisht konsumojnë çokollatë të zezë janë më pak të rrezkuar nga depresioni, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.

Shkencëtarët me anë të një ekserimenti të fundit kanë gjetur se njerëzit që konsumojnë çokollatë të zezë janë më pak të rrezikuar nga depresioni në krahasim me ata, që konsumojnë çokollatë të bardhë apo ata që nuk konsumojnë fare.

Sipas shkencëtarëve, çokollata e zezë përmban një numër të lartë të antioksidantëve, të cilët e reduktojnë inflamacionin-, një proces, I cili thuhet se është I lidhur me depresonin.

Studimi u publikua në revistën “Depression and Anxiety”, dhe ishte realizuar nga një grup shkencëtarësh nga universiteti Londrës.