Zbulo te panjohurën

Edhe Ledri Vula po vuan nga sëmundja vitiligo? SHOWBIZ

Ledri Vula vazhdon të jetë njëri prej reperëve më të pëlqyer të momentit e njëherësh shumë i kërkuar në estradë.

I njëjti ndër vite ka realizuar projekte të suksesshme, gjersa është tejet i angazhuar edhe me mbrëmje e koncerte muzikore.

Megjithatë, kohëve të fundit në rrjetet sociale kanë qarkulluar disa fotografi të tij, në të cilat hedhin dyshime se Ledri po vuan nga një sëmundje e quajtur, Vitiligo.

Sëmundja Vitiligo përfshin gjendjën në të cilën lëkura humbë melaninën, pigment i cili definon ngjyrën e lëkurës dhe të qimeve.

Vitiligo shpesh shoqërohet me disa sëmundje autoimune; më së shpeshti me sëmundjen e gjëndrave tiroide në 30% të rasteve, sëmundjen e sheqerit, aneminë pernicioze, lupus erythematosusin, sklerozën sistemore, etj.

Kjo sëmundja nuk dhemb, nuk shkakton kurrfarë vështirësie, pos që i sëmuri për shkak të saj mund të vuajë psikikisht, mund të tërhiqet në vetvete dhe t’i shmanget shoqërisë.