Zbulo të panjohurën

Këto janë dyshimet e Gjykatës Speciale ndaj Nasim Haradinaj

Këto janë dyshimet e Gjykatës Speciale ndaj Hashim Haradinajt

Nënkryetari I OVL-së së UCK-së , Nasim Haradinaj nga Gjykata Speciale po akuzohet për frikësim, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë së procedurave.

“ Me 24 shtator lëshova një flet arresitm pasi u konstatua egzsten se zoti Haradinaj është përgjegjës për këto vepra penale, frikësim gjatë procedimit penal, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë të procedurave. Dhomat  e Specializuara kanë juridikion për veprim”, ka thënë sekretarja e Gjykatës Speciale.

Më 24 shtator u arrestua në Prishtinë dhe ai u transferua në Hagë më 26 shtator 2020.

Gjyqtari I procedurës paraprake ka bërë të ditur se Haradinaj në këtë senacë nuk po zhvillohet gjykim por vetëm verefikimi se a është I informuar për të drejtat e tij.

Seanca e sotme nuk është gjykim nuk janë ngritur akuza ndaj të dyshuarit, nuk do të paraqiten prova dhe nuk do të diskutohet fajsia apo pafajsia e të dyshuarit.,

Qëllimi i paraqitjes së parë, unë si gjykatës I vetëm duhet të verifikoj nëse I dyqyai është I informuara për arsyet e mbajtjes së tij në paraburgim dhe nëse ëshët I informuar për të drejtat e tij”.