Zbulo të panjohurën

Përdorimet e lëvores së bananes të cilat nuk i keni ditur

Bananet janë fruta të përhapur dhe shumë të shëndetshëm, mirëpo edhe lëvoret e saj kanë një përdorim të gjerë. Disa nga përdorimet e lëvorës së bananes janë:

Zbardhues I dhëmbëve– nuk keni nevojë për zbadhues të shtrenjtë të dhëmbëve, nëse keni lëvore të bananeve. Merreni lëvoren dhe fërkoni dhëmbët me të për dy-tre minuta. Do ta vëreni rezultatin menjëherë.

Ndriçues I këpucëve– në mungesë të ndonjë ngjyre për këpucë, ju keni nevojë vetëm për një lëvore të bananes për t’I ndriquar këpucët.

Ilaç për kruarje– nëse jeni prekur nga ndonjë insekt dhe keni kruarje, fërkoni vendin e thumbimit me një lëvore banane dhe do ta vëreni, që kruarja do të hiqet.

Trajton aknet– lyeni vendin ku keni akne në fytyrë me një lëvore të bananes, dhe lëreni për disa minuta. Aplikoni këtë metodë disa herë gjatë javës, dhe do ta vëreni, që aknet do të fillojnë të zhduken.

Disa përdrime të tjera të lëvorës së bananeve janë: si hidratues të lëkurës kundër rrudhave, trajton hemoroidet, përmirëson shikimin dhe si largues i insekteve.