Zbulo të panjohurën

Vetëvendosje përkrah qeveri tranzitore me kryeministër Murat Jasharin

Kryesia e LVV-së, është mbledhur dhe ka kundërshtuar një qeveri të udhëhequr nga Avdullah Hoti.

Por, kjo parti politike ka thënë se e përkrah një qeveri kalimtare e cila do të udhëhiqej nga Murat Jashari.

Liburn Aliu thënë se kjo është qeveëria të cilën do ta mbështeste LVV, shkruan  Magazina.al

Të gjithë të tjerët që nuk do ta votojnë këtë qeveri përfshirë Vjosa Osmanin dhe deputet të tjerë që do të jenë 3/4 që nuk do ta votojnë qeverinë,  cila qeveri do të jetë e varur  nga lista serbe”.

“Meneoj se është ide e mirë të ketë qeveri tranzitore, e cila do të duhej të udhëhiqej nga një figurë kombëtare siç është Murat Jashari, ka thënë Aliu.

Aliu mes tjerash ka thënë se protesta e 5 qershorit nuk është paraljmëruar nga Lëvizja Vetëvendosje, por ai nuk e përjashton mundësinë që këta të protestojnë në të ardhmen.

Më tutje ai ka thënë se mbledhja e kryesisë së VV-së është duke vazhduar.

“…po diskutohet per seacen e neserme.  Kur kemi qit gaz lotsjellës ka qenë qështja e demarkacionit.Protesta e 5 qershorit nuk eshte paralajmru nga VV, që në të ardhmen të ketë protesta kjo është shumë e mundshme.

“…mbledhja po vazhdon në kryesinë e VV-së”